pixel

The Number One
Quiz League

Pressure Play, Ponder Play, and more!

illustration
Place
Name
Points
1

Bulgaria flagMariya Chulova

283.9
2

Singapore flaganasing99

269.64
3

United Kingdom flagPG

268.51
4

England flagSeoan Webb

241.1
5

United Kingdom flagNickInMasham

229.72
6

Australia flagMoa

209.98
7

Australia flagTomFH

205.51
8

United States flagEric Wallace

178.57
9

Singapore flagArminz

168.43
10

Switzerland flagpifactor

163.87

Top Players

Season No 30
Start: August 3, 2026
End: August 30, 2026
Matches: Mondays, Wednesdays, Fridays
Sign Up to See More

Pressure and Ponder

The league has two types of matches: Pressure Play and Ponder Play. In Pressure Play, players need to answer questions quickly within a limited time, testing their ability to think on their feet and respond swiftly. Ponder Play allows players to take their time, providing a more relaxed environment to demonstrate their depth of knowledge and analytical skills. Both matches require different approaches and strategies for a more thrilling and diverse competition.
screen
screen

Competitive Scoring

Our scoring system rewards both accuracy and competitiveness. Each correct answer earns players one point, but the scoring system also counts the number of correct answers for each question. Players receive an additional point for every correct answer based on the total number of correct answers for that question, divided by the total number of answers given. This scoring system adds an extra layer of excitement and intensity to the competition.
Register to Play

Powered by AI

Our cutting-edge AI technology enables us to offer better-structured and more challenging games, as the AI checks the answers and ensures accuracy. And this means you can expect a unique and fun experience that tests your knowledge and strategic thinking.
screen

Pricing

Register now and get 7 days of free play!
No credit card required.

Month

6

  • Unique Questions
  • 7-Day Free Trial
    No Credit Card Required

Play for a month

Start FREE Trial

6 Months

30

  • Unique Questions
  • 7-Day Free Trial
    No Credit Card Required

Play for 6 months

Start FREE Trial

Year

54

  • Unique Questions
  • 7-Day Free Trial
    No Credit Card Required
  • Best Value

Play for a year

Start FREE Trial

Types of Questions

In addition to ordinary questions, here are a few types of questions and rounds available on the platform

What Links All Answers

A 5 or 10 question round where the last question is to find the link between all the previous answers. We recommend giving an extra point for correct answer to the last question.

1. The preferred diet of Xs are deer, rabbits, hares, and foxes. More than 90% of the Eurasian X population live in the forests of Siberia, since Xs have been reduced or extirpated from Europe, where it is now being reintroduced. What animal is X?

Answer: Lynx

2. What links parasites, Minnesota, and Jean Cocteau?

Answer: Twins

3. Which movement of The Carnival of the Animals by Camille Saint-Saens was adopted into a famous solo ballet dance, first danced by Anna Pavlova?

Answer: The Swan / Le cygne

4. What brand name can be added to these words? America, active, Atlantic, orbit, books, voyages, galactic, mobile, hotels, racing, radio, unite, vacations.

Answer: Virgin

5. What links MGM, Peugeot, Singapore, and an edelweiss?

Answer: Lion

6. Occitan, Scandinavian, Greek, Latin, Byzantine, Celtic, Armenian, Maltese. What links these?

Answer: Cross

7. According to Greek mythology, Chrysomallus was kept in the territory of present Georgia. He had wings and was giving gold to people. What animal was Chrysomallus?

Answer: Ram

8. The death-stalker is one of the most dangerous animals of its species, and its venom is also the most expensive liquid in the world at $39 million per gallon. What animal is it?

Answer: Scorpion

9. A teacher of Achilles, a 1963 novel by John Updike, a serif typeface based on the Renaissance-period printing of Nicolas Jenson. One word.

Answer: Centaur

10. What links all the correct answers?

Answer: Constellations

1. What links a former structure in Hyde Park, an American actor named William Edward, and a symbol, adopted by the International Red Cross and Red Crescent Movement as an additional emblem for use by the national societies?

Answer: Crystal (The Crystal Palace, Billy Crystal, and Red Crystal)

2. Physics. Solid, liquid, gas. What is missing?

Answer: Plasma

3. What animal used as both human and pet food was referred as "Il Grillo Parlante" in a famous children's fantasy novel?

Answer: Cricket

4. What gift sways 7.62 centimetres in the wind, while its portable devices for emitting a flame sways 12.7 centimetres?

Answer: The Statue Of Liberty

5. What links the correct answers?

Answer: Guns in Men In Black

Chain questions are a 5 or 10 question round with interlinked answers. For example, the first answer could be KING, the second answer might then be KING'S CROWN, the third answer CROWN's GOLD, the fourth answer GOLDEN RING, and finally the fifth answer would be LORD OF THE RINGS, etc.

1. In the science fiction novel, Contact, NASA scientist Carl Sagan suggested that THEY could be used as a means of communicating with aliens. Paolo Giordano in his novel portrays THEM as "outsiders" amongst integers. What are THEY?

Answer: Prime numbers

2. What, related to repetition and mentioned in the Book of Revelation, is the title of an album and a song by Iron Maiden, and a novel by Robert Heinlein?

Answer: Number of the beast

3. In the Quran, what creature, a sign of the Judgement Day, will address and admonish the unbelievers?

Answer: Beast of the Earth

4. A common personification in polytheistic religions, e.g. Bhumi, a consort of Vishnu, a science fiction novella by Isaac Asimov, and an American anarchist journal founded in early 20th century. Two words.

Answer: Mother Earth

5. What is this about? Most Arab countries - 21 March; Bangladesh - 10 May; Bolivia - 27 May; Ethiopia - at the end of the rainy season in Autumn; Indonesia - 22 December; Norway - second Sunday of February

Answer: Mother's Day

6. American Idiot, a rock opera whose stage adaptation on Broadway was nominated for three Tony Awards and won two initially was an album by what American rock band?

Answer: Green Day

7. Mama and Papa , an old house with cracked paint, and sweet Mary with hair of gold and lips like cherries are all mentioned in what famous country song?

Answer: Green, Green Grass of Home

8. Speaking about minors, Finland (which has the least) - 2.8 hours in average per week, South Korea - 2.9 hours, Japan - 3.8 hours. China - 13.8 hours (the most), Russia - 9.7 hours. What are we talking about?

Answer: Homework

9. The name of what Australian band, best known for "Down Under", is also the title of a 1990 American action comedy thriller film by Emilio Estevez, who also starred in the lead role together with his brother Charlie Sheen?

Answer: Men at Work

10. The sale of "Predator 2" Ray-Ban glasses tripled after release of what film?

Answer: Men in Black

1. Since 1984, Egyptians were able to read the uncensored version of this book. However, in 2010, an Egyptian NGO "Lawyers without Restrictions" filed a complaint with Egypt's attorney-general demanding for this book to be banned or at least censored, since, according to them, it is immoral and threatens family values. What is this book?

Answer: One Thousand and One Nights

2. A civil war fought in Colombia from 17 October 1899 to 21 November 1902 was known as what war?

Answer: The Thousand Days' War (Guerra de los Mil Días)

3. What 1998 American film directed by Ivan Reitman and staring Harrison Ford and Anne Heche was reviewed on Rotten Tomatoes as "a generally enjoyable, if completely forgettable, piece of Hollywood fluff"?

Answer: Six Days, Seven Nights

4. In the Book of Revelation, what sounded to cue apocalyptic events? (two words)

Answer: Seven trumpets (And I saw the seven angels who stand before God, and seven trumpets were given to them)

5. In ancient Rome, a tubicine could not carry out his duties without what item?

Answer: Trumpet

A 5 or 10 question round with three common letters in each answer (for example, ROD: ROD Stewart, AphRODite, PaRODy, etc.). Usually, all answers are either international words or names, thus these round can easily be translated into other languages. To make it easier, you can give the combination of letters at the start of the round or you can give an extra point for working it out.

1. What selective barrier (which allows some things to pass through but stops others) are generally classified into synthetic and biological, and also MF, UF, NF, and RO?

Answer: Membrane

2. What famous man, born to Italian immigrants in New Jersey, was nicknamed the "Chairman of the Board" and "Ol' Blue Eyes"?

Answer: Frank Sinatra

3. A Guinness World Record related to the throw of this object is 427.2 metres set by David Schummy in 2005. The largest object of this type, also registered as a Guinness World Record, measured 2.74 metres from tip to tip. What object is this about?

Answer: Boomerang

4. What word links this image and Ford Motor Company?

Answer: Transit

5. What word, meaning "beside / beyond mind" is also the title of a 2013 thriller starring Gary Oldman, Amber Heard, and Harrison Ford?

Answer: Paranoia

6. What name links a Soviet space shuttle project, a wind that blows across eastern Asia, and an eavesdropping system developed by Léon Theremin to spy on the U.S., British, and French embassies in Moscow?

Answer: Buran

7. Everyone knows a word, which means "person of forest" in Malay. What is the Malay word for "people"?

Answer: Orang

8. This is an emblem that portrays a Clock Tower and a castle, officially named the Fortress of Justinian. The Emblem also includes the Coat of arms of the Skuraj family that ruled over the region in the Late Middle Ages. This is the emblem of what capital city?

Answer: Tirana

9. The libretto of what opera by Puccini is based on the play by Count Carlo Gozzi, who in turn used one of the seven stories in the epic Haft Peykar - a work by twelfth-century Persian poet Nizami?

Answer: Turandot

10. One of the first successful examples of what business model was implemented by John S. Pemberton, who used it to bottle and sell early version of what is now known as Coca-Cola?

Answer: Franchise

1. What book, banned in Britain until 1963, among other things, includes advice on correct conduct, the acquisition of useful knowledge, how to get yourself a partner, the duties of a wife, how to get rich, and occult practices?

Answer: The Kama Sutra

2. What is the full name of an English electronic band consisting of co-founders Andy McCluskey and Paul Humphreys?

Answer: Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD)

3. Christopher Wool, Jackson Pollock, Agnes Martin, Joan Mitchell, Piet Mondrian, Kazimir Malevich, and Mark Rothko are usually listed among the best of what type of artists?

Answer: Abstract artists

4. What links Jezebel in around 843 BC, Prague Councillors in 1419, three Prague Catholic officials in 1618, and the son of Deng Xiaoping in 1968?

Answer: Defenestration

5. The name of what British new wave band literally means "beyond voice"?

Answer: Ultravox

A 10 question round with same answers occurring twice in a random order.

1. Bleikeller is the name given to a basement of St Peter�s Cathedral in Bremen, where some 400 years ago among other things lead, which was used for renovations to the roof and other structures, was stored. In the late 17th century, Arp Schnitger, an organ maker, was assigned a portion of this basement where he found eight what that are now in display in this basement?

Answer: Mummies

2. The oldest Xs were found in ancient Egyptian tombs. In the 18th century, Frederic the Great decided to use Xs for planning military strategies. What are Xs?

Answer: Tin soldiers

3. In baseball, a ticket issued to spectators which admits them to the ballpark at a later date at no additional cost due to force majeure, is known as a what check?

Answer: Rain

4. What 1999 film links Brendan Fraser, Rachel Weisz, and John Hannah?

Answer: Mummy

5. Friedrich Engels wrote that he not only cleaned the Augean stable of the Church but also that of the German language and had given the plebeian movement a powerful weapon, which they used against the forces of the princes, the nobility, and the clergy. And later, according to Engels, he turned the same weapons against the peasants. Whom was he writing about?

Answer: Martin Luther

6. In Sikhism, the five vices, the five major weaknesses of the human personality - lust, wrath, greed, attachment, and pride - are known as the Five Xs, because they take away a person's inherent common sense. What are Xs?

Answer: Thieves

7. Vittorio De Sica - bicycles; Prince - temple; Keira Knightley - princess. What is this about?

Answer: Thieves (Bicycle Thieves, "Thieves in the Temple", Princess of Thieves)

8. Pula is the currency of Botswana. It literally means something that is very valuable and very scarce in Botswana, and this name was chosen with the help of the public. The word also serves as the national motto of the country. What does this word mean?

Answer: Rain

9. In 1520, Pope Leo X issued a Papal bull Exsurge Domine (Arise, O Lord) outlining forty-one errors in the writings of X. In 1521, an official Diet was gathered in the city of Worms, where X appeared after an agreement that he would be promised safe passage to and from the meeting. Who was X?

Answer: Martin Luther

10. In literature, the fate of what disabled character was partly similar to that of Jonah, but the ending was much, much worse?

Answer: The Tin Soldier

A 10 or 5 question round where the first letter of each answer makes a 10 or 5 letter word, which is an international word or name so you can use this round in different languages (answers are also designed having this in mind). To make it easier, you may want to give the keyword in advance or give an extra point for identifying the keyword.

First letters make up the name of the music band Bananarama

1. La muette de Portici (The Mute Girl of Portici) is an opera by Daniel Auber, which has an important place in musical history as it is generally regarded as the earliest French grand opera. Fenella, the girl in question, is performed by what type of artist?

Answer: Ballet dancer

2. In 1959, Argentina, Australia, Belgium, Chile, France, Japan, New Zealand, Norway, South Africa, the Soviet Union, the United Kingdom, and the United States signed agreements regarding something that is "opposite the bear". These agreements regulate international relations with respect to what?

Answer: Antarctic

3. The civil war of what country ended in January 1970 with the capitulation of Biafra, a secessionist state?

Answer: Nigeria

4. X are of great use to maritime archaeologists as they often indicate the age of a shipwreck and the geographic origin of the cargo. The shape of Xs was practical to be held in ships and ropes could be passed through handles to prevent shifting or toppling during rough seas. What are X?

Answer: Amphorae

5. Dan McCafferty, who passed away in November 2022, was a founder and lead singer of what Scottish band?

Answer: Nazareth

6. Which brand of beer is named after the river that flows through the capital city in which it was originally brewed?

Answer: Amstel

7. The domain of Tuvalu (.tv) is used by many television channels. What institutions or organisations often use the domain of the Federated States of Micronesia?

Answer: Radio stations (.fm)

8. A popular masculine name in both Hungary and Turkey, a famous ruler from the 5th century, an opera by Giuseppe Verdi, and this type of jacket. One word.

Answer: Attila

9. Mouthfuls, knots, little eggs, cherries, beads, peanuts, little shreds. What is this about?

Answer: Mozzarella - bocconcini, nodini, ovoline, ciliegine, perline, noccioline, stracciatella

10. The Toxic Twins is a nickname given to the lead singer and lead guitarist of what American band due to their use of drugs both on and off stage?

Answer: Aerosmith

First letters make up the name of the singer Falco

1. The name of what ideology derives from a Latin word and was initially a name given to Italian organisations, similar to guilds or syndicates?

Answer: Fascism

2. The high-frequency Active Auroral Research Program, whose purpose was to analyse the ionosphere and investigate the potential for developing ionospheric enhancement technology for radio communications and surveillance, was a program carried out in which U. S. state?

Answer: Alaska

3. The coat of arms of what EU country includes a lion, representing Courland and Semigallia, and a griffin, representing Vidzeme and Latgalia?

Answer: Latvia

4. In 1916, the Root Glass company commissioned designer Earl Dean to design something distinctive, which a person could recognize even if they felt it in the dark. It was shaped so that, even if broken, a person could tell at a glance what it was. Inspired by a picture of a cocoa pod, Mr Dean created what?

Answer: Coca Cola bottle

5. "If after every tempest come such calms, may the winds blow till they have wakened death!" and "I kissed thee ere I killed thee: no way but this, killing myself, to die upon a kiss." Are the words of what literary character?

Answer: Othello

A 10 or 5 question round where a connection is given in advance and all the answers are relevant to a very narrow topic. For example, Little Red Riding Hood is the connection and the answers might be: a wolf, a hunter, a grandmother, red, forest, etc.

Topic: Agatha Christie

1. In 1954, Sir Hugh Beaver was hunting in the green hills of Ireland. He shot down ducks and geese, but a flock of plovers escaped him. Gazing at the sky, he wondered what had gone wrong. The birds must have been awfully fast - in fact, he told his friends that night that the plover was "the fastest game bird we've got." Sir Hugh was the Managing Director of what company?

Answer: Guinness

2. In the 6th century BC, Nabonidus, the last king of the Neo-Babylonian Empire was very interested in Akkadian Empire and quite meticulous about rebuilding their buildings. Thus, many scholars refer to him as the first WHAT in the world?

Answer: Archaeologist

3. In A Peep at X (1796), James Gillray caricatured actress Elizabeth Farren and huntsman Lord Derby examining paintings appropriate to their tastes and heights. X is a famous institution with the main headquarters in London on King Street and Rockefeller Plaza in New York. What is X?

Answer: Christie's

4. This piece of equipment was used by people of what occupation?

Answer: Millers

5. What constellation of the northern hemisphere is bordered by Draco to the north; Bo�tes, Corona Borealis, and Serpens Caput to the east; Ophiuchus to the south; Aquila to the southwest; and Sagitta, Vulpecula, and Lyra to the west?

Answer: Hercules

6. In 2022, it was announced that Accor and SNCF in 2024 would launch La Dolce Vita service, saying that this will be the relaunch of what?

Answer: The Orient Express

7. The coat of arms of what country is an eagle, with an escutcheon for a breast, holding in his talons a scroll bearing the official name of the state written in Kufic script?

Answer: Egypt

8. A Greek goddess was portrayed as a winged goddess wielding a whip or a dagger and later attributes, such as a bridle, scales, swords, and a scourge were added. What Greek goddess?

Answer: Nemesis

9. Three prominent Anglo-Saxons, members of the Godwinson family - Harold, Gyrth, and Leofwine - were killed in what famous battle?

Answer: Hastings

10. The first X was patented in 1879 and was known as "Royal No. 1". The X, patented in 1882 incorporated a handgun. The X was the subject of a "challenge" on YouTube. What is X?

Answer: Mousetrap

Five clues can be played as an additional question to a round, a tie break, or even a separate round on its own. A question is given, for example "Who was he?", "What country?", or "What film?" followed by five hints starting from the most difficult and ending with the easiest. Teams or players can answer after each clue, or wait for another clue. To earn maximum points, teams or players must answer the most difficult questions first! But there are still opportunities to earn points as the questions get easier! We recommend starting with 5 points for the most difficult, and 1 for the easiest, but, as always, it is up to the quizmaster!

What alcoholic drink? Answer: gin.

1. The origin of this drink is attributed to Franciscus Sylvius, a 17th-century professor of medicine.

2. The professor, working at the University of Leiden was aiming to produce an inexpensive medicine of diuretic properties.

3. This drink was introduced to England by soldiers returning from the Low Countries and the �Craze� of this drink took place in Great Britain in the first half of the 18th century. Daniel Defoe commented that the distillers have found out a way to hit the palate of the poor by their new fashioned compound and the common people seem not to value the French-brandy as usual.

4. In Britain, it was known as "Mother's Ruin" or "Madam Geneva".

5. The flavour of this drink is obtained using juniper berries.

These are word chains of four words where you build a word chain by changing or adding a letter to these words and making new words.

Build a word chain by changing one letter:

Low temperature - someone who lacks judgment - something pulled over your eyes when someone is trying to deceive you - a quiet place in a stream.

Answer: Cool - fool - wool - pool

These are questions where a number of clues are given in a question and a player need to find one answer for them all.

1. Difficulty level 1: What links Trump, a famous rapper with the name Glover, and a duck?

Answer: Donald

2. Difficulty level 2: What name links an Israeli anti-tank missile, Snoopy, Tom and Jerry, and Ace Ventura's pet?

Answer: Spike

3. Difficulty level 3: A major city in Bangladesh, an archeological site in Gujarat, India, and a hybrid of mandarin and lemon. One word.

Answer: Rangpur

In a list of things, finding one that is different or does not fit.

Scandium - Gallium - Germanium - Ruthenium - Indium - Polonium - Americium - Francium. Which name is the odd one out?

Answer: Indium - named after indigo colour

A word (or multiple) is omitted in the question that players need to find

When Bruce Lee died, his pallbearers were Taky Kimura, Dan Inosanto, Peter Chin, Steve McQueen, James Coburn, George Lazenby, and his brother Robert Lee. What actor is missing?

Answer: Chuck Norris

A list of words where players need to find the next one in a sequence.

1. Difficulty level 1: Major, Blair, Brown, Cameron… what comes next?

Answer: May - Prime Ministers of the UK

2. Difficulty level 3: Düsseldorf, Baku, Malmö, Copenhagen, Vienna, Stockholm, Kyiv, ... what comes next?

Answer: Lisbon - Eurovision